De weg ligt open…

nov 302013
 
Share Button

… na 2 beurten merk ik al een verschil! Het leuke is dat m’n kinesist zelf ook loopt. De eerste keer werd ‘het probleem’ (ik voel het zelf aan als een algemene stramheid) via allerlei testjes gelokaliseerd, waarna er werd gestart met tracties. Er worden me ook een aantal oefeningen aangeleerd die ik thuis kan doen, zodat het proces van terug los/soepel maken nog versneld kan worden. ‘k Zal haar ‘ns vragen om op papier te zetten wat m’n ‘probleem’ juist is, want zelf kon ik dit niet onthouden. De kine-termen zijn voor mij werkelijk Chinees. ┬áTelkens wordt me goed uitgelegd wat er precies aan de hand is, wat er getest wordt, wat er nog op het programma staat. Ik wist al dat er rond ‘stretchen’ voor en/of na een looptraining heel wat controverse bestaat, maar het hangt dus blijkbaar van persoon tot persoon af wat je best doet. Ik blijk nood te hebben aan stretchen voor de inspanning, om m’n spieren al los te maken voor ze aan het werk te zetten. Ik hoorde ook graag dat het voorschrift van de sportarts (uit het centrum voor sportgeneeskunde UZ Gent) heel gedetailleerd was en niet enkel sprak over ‘manuele therapie wegens heupklachten’. Wordt vervolgd ­čÖé

 

  •  30 november 2013
  •   Reacties uitgeschakeld voor En ja hoor…
  •   Blog, Sigrid