De weg ligt open…

dec 152013
 
Share Button
Week 2
Dinsdag 17 min. gaan lopen rond kasteel van Wippelgem. De motivatie voor het lopen was zodanig groot dat ik wat vroeger gestopt ben met werken.
Het ging echter wat minder vlot dan anders.De laatste 3 minuten lopen ging relatief moeizaam.
De dag nadien kreeg ik ook voor het eerst last van de gevreesde pijn in mijn scheenbenen. Ipv 1 dag heb ik mijn benen 2 dagen rust gegund en dat heeft mij blijkbaar goed gedaan.
Vrijdagavond ben ik gaan lopen op de Finse piste aan de Watersportbaan. Die ondergrond lag me heel goed. Het voelde net alsof ik op veren aan het lopen was.
Braaf hield ik mij aan het vooropgestelde schema van wandelen en lopen maar het begint meer en meer te kriebelen om het wandelen er van tussen uit te laten vallen. Nog even…
Geen last meer van de scheenbenen enkel kreeg ik na het lopen wat last aan mijn linkerheup. Het is duidelijk dat mijn lichaam het sporten nog niet gewoon is en dat de geleidelijke opbouw een must is. Ik heb het gevoel dat ik ook een correcte manier van ademen gevonden heb bij het lopen. Dat is voor mij heel belangrijk want toen ik vroeger ging gaan lopen raakte ik vrijwel onmiddellijk buiten adem.

Week 3

Joepie! Vandaag gaan we weer een stapje verder: 1 min wandelen, 2 min lopen, 2 min wandelen, 2 min lopen, 2 min wandelen, 3 min lopen, 3 min wandelen, 3 min lopen.
Opnieuw gekozen voor de Finse piste, nu aan de Hoge Wal in Ertvelde.
Het voelt goed. Het gaat steeds beter en beter.
Geen last van iets!
Noot van de coach: ‘schitterend, toch?’