De weg ligt open…

mei 012017
 
Share Button

Het is weeral een hele tijd geleden dat ik nog iets geschreven heb over mijn ‘loopprestaties’. Hieronder een kleine update.

Ondertussen is het 3de jaar gepasseerd dat ik onder begeleiding van Sigrid met lopen ben gestart .

Er zijn momenten geweest die makkelijker waren dan andere maar het lopen is steeds een continue in mijn leven gebleven en ik zal er voor zorgen dat dit ook zo zal blijven duren.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik mij een paar maanden tevreden gesteld heb met het lopen van een kleine 4 km (klein toertje vlakbij huis) 2xweek. Het feit dat ik toch wel nog steeds mijn loopschoenen aanbond iedere week stelde me voldoende tevreden, ik had toch geen tijd om langer te lopen…dacht ik.

Een 2-tal maanden geleden heb ik toevallig in dezelfde periode van een paar collega-lopers gehoord dat ‘geen tijd hebben om langer te lopen’ eigenlijk tussen de 2 oren zit. Sindsdien heb ik een klik gemaakt en stel ik me niet langer tevreden met een kleine toer. Ik vond opnieuw de drijfveer om mezelf uit te dagen. Op korte tijd ben ik ertoe geraakt om 10km te lopen. Mijn grootste doelstelling nu is om in maart 2018 de halve marathon in Rome te gaan lopen. Van een uitdaging gesproken!

Sporten is jezelf continu uitdagen en de lat steeds hoger trachten te leggen. Het is niet alleen gezond voor lichaam maar minstens ook evenzeer voor de geest! Je bouwt aan je mentale weerbaarheid.

Dit is zeker ook een boodschap die ik aan mijn 2 sportende kinderen wens mee te geven.

Sporten doe je voor het leven en niet alleen omdat het bijv. een modetrend is.

  Eén reactie to “Herlinde loopt (nog) steeds (verder)!”

  1. Super goed bezig!!