De weg ligt open…

apr 262014
 
Share Button

Ik vond het onlangs eens tijd worden om aan een stratenloop mee te doen… Zo gezegd, zo gedaan… In de paasvakantie, op een mooie vrijdagavond beslisten we  om  om 18u30 naar Lovendegem te trekken voor een jogging… Enige nadeel: we hadden net een stevig avondmaal verorberd en het startsein zou om 19u30 gegeven worden… Snel de sportkleren aan en weg waren we… ‘Falen was geen optie’… Klaar voor de start… en daar gingen we voor de 7km… zonder chrono, gewoon op gevoel… Met een ietwat volle maag toch aan een tempo van 12,8km per uur… vond dit wel degelijk voor een eerste keer…

Een paar dagen later besefte ik dat ik er echt wel van genoten had, van die ‘wedstrijdkriebels’…

Ondertussen flink verder gelopen, steeds met looppartners, want alleen vind ik er maar niets aan (neen, nog steeds niet 🙂 )…

Vrijdagavond 25 april, tijd voor de lenteloop in de Brielmeersen… Deze keer iets vroeger gepland in mijn agenda zodat ik aan de start verscheen zonder volle maag :-)… Deze keer was ik ingeschreven voor de 8,9km… De jogging vond plaats in mijn vroegere atletiekomgeving, dus veel volk rond het parcours kende ik nog van vroeger (en ik werd dan ook aangemoedigd)… De eerste ronde ging goed, in het zog van 2 lopers… In de tweede ronde kwam ik alleen… Tempo houden is dan iets moeilijker… Gelukkig kwam een man mij op het goeie moment voorbijsteken en klampte ik aan… tot rond 8km kon ik hem volgen, daarna was het enkel nog afwerken…

Knalrood maar voldaan kwam ik over de eindstreep… De uitslag gaf me weer moed om verder te gaan… 8,9km in 42 minuten, eerste vrouw en 27ste op 94 in het totaalklassement… me happy…

Op naar de volgende jogging? 🙂

  Eén reactie to “Liesbeth loopt: wedstrijdmodus!”

  1. Schitterend! Doe zo verder! 🙂