De weg ligt open…

dec 052013
 
Share Button
Sinds gisterenavond ben ik met Marleen het lopen rustig beginnen opbouwen. Zij deelt graag haar ervaringen met ‘Loop je gelukkig?!’ op deze blog.  Ik laat haar hier aan het woord:
4 december, mijn eerste stap richting sportief leven.
Eerst nog een regenvestje gaan kopen met de voorspelde regen. Rond 17.30 in mijn jogging gekropen, veters dichtgedaan en richting Watersportbaan gereden. Vol goede moed want ik wist, dit zou me deugd doen…
Daar aangekomen was het leuk om alle andere lopers te zien. Voelde me plots deel uitmaken van een leuke groep sportievelingen. Eerst had ik wat kou maar eens de training begon, was ik al snel opgewarmd.
Wel wat last van de steunzolen in mijn loopschoenen, kan even duren voor je dit gewoon bent, naar het schijnt. Ook ik zet mijn voeten niet mooi neer en moet dus aangepaste zolen dragen bij het lopen. Veel mensen zien dit over het hoofd en laten geen loopanalyse doen, fout ! Het is zo belangrijk om blessures te voorkomen 
De training bestond uit 15 minuten in totaal, afgewisseld lopen en wandelen. Eerst een minuut lopen, later 2 minuten lopen. En bij die 2 minuten voelde ik al dat ik gewoon niets van conditie heb. Maar het deed deugd.
Heel positief is dat er iemand meeloopt die kijkt naar hoe je loopt, hoe je je voeten zet en zegt hoe je houding moet zijn om op een efficiënte manier te lopen.
Ik sukkel ook met mijn onderrug, wellicht nu wat meer omdat ik minder beweging heb dan normaal. Dus was ik wat bang om meer last te hebben maar nee hoor. Vanmorgen opgestaan en oef, niet meer last.
Na dat kwartiertje gelukkig naar huis gereden met een gevoel van ‘dit gaat wat veranderen in mijn leven, laat de energie die ik zo mis maar komen’ !!!
Marleen

 

Blij jou te mogen begeleiden Marleen. Ik wens jou alvast veel loopplezier!