De weg ligt open…

mrt 172016
 
Share Button

icon_shoes“Een marathon? Nooit! Daar heb ik geen tijd voor, daarvoor is mijn rug te zwak, dit is moeilijk in te plannen in een drukke agenda,…” en nog tal van uitvluchten. Tot ik in december met mijn lieve buurvrouw Leen (een nieuwe looppartner) begon samen rustig te lopen: nu eens 5km, dan eens 10km, maar verder niet hoor, dat “konden” we niet…

Tot Leen met het gekke voorstel afkwam: “Liesbeth, we doen een marathon, ook zin?” Zin wel, maar ik was voornamelijk bang voor mijn rug en bekken… Al lachende begonnen we  aan een zelf uitgewerkt schema (op basis van schema’s van internet, raad van vrienden, dokter, …) maar nog niet met het gedacht om écht aan een marathon mee te doen.

Het nieuwe jaar startte dus met goede voornemens: veel lopen en sporten… Tot Leen me zei: “Ik schrijf me deze week in voor de marathon, doe je nu mee of niet?”… Na een lekker avondje tafelen besloten we ons beiden in te schrijven voor de marathon in Leiden (22/05); onze mannen volgden en schreven zich in voor de halve marathon… Ze gunnen ons de marathon en de spotlights :-)!

En zo geschiedde… We planden vanaf dan iedere week drie loopjes in: een 6km-loopje aan een vlot tempo (11 à 12km/u), een 8 of 10km aan hetzelfde vlotte tempo en in het weekend een lange duurloop (aan een tempo van ongeveer 10km/u). We startten met een lange duurloop van 18 km en ieder weekend breien we daar 2km aan… Na drie lange duurlopen in het weekend nemen we een weekend recuperatie met een duurloop van 12 km aan een iets hoger tempo.

Komende zaterdag lopen we 26km. Leen stippelt leuke routes uit (fietsknooppunten) en zo zien we echt veel van het mooie landschap… Genieten terwijl we trainen, echt leuk!

Op dit moment zijn we 10 weken verwijderd van onze marathon en alles lijkt echt volgens schema te verlopen: alles goedgekeurd door de osteopate, een etixx-beta alanine-kuur gestart om verzuring tijdens de marathon tegen te gaan, nieuwe sportschoenen, nieuwe loopkledij (die Leen al ging halen, ik nog niet ;-)), een polar M400 die me steunt…

Wat we ooit zagen als een te gek idee, is op dit moment een feit waar we zo hard naar uitkijken. Dus wie geen plannen heeft op 22/05/2016, kom ons aanmoedigen in en rond Leiden, benieuwd of we gaan leiden of lijden ;-)!!

  Eén reactie to “Supporter mee voor Liesbeth!”

  1. SUCCES!!