De weg ligt open…

feb 202014
 
Share Button

Het is zover. Na drie jaar recreatief lopen heb ik beslist om voor de eerste keer deel te nemen aan een ‘wedstrijd’. Alhoewel, een echte wedstrijd is de midzomernachtrun in Gent niet. Ik hoorde dat de sfeer heel relaxed is. Bovendien is het loopparcours in combinatie met de sfeerverlichting wondermooi.

Nu starten met de voorbereiding. Ik ben niet zo competitief. Maar als ik deelneem aan iets, wil ik er uiteraard 100% voor gaan. Ik heb de laatste tijd wat last gehad van pijn in een spier in mijn bovenbeen. Ik denk dat het een overbelasting was/is, dus ben ik nu even van drie keer per week lopen naar twee keer overgeschakeld. Ik probeer te luisteren naar mijn lichaam. Ik mag niet gedroomd hebben dat ik door té veel overbelasting niet meer zou kunnen of mogen lopen. Ik zal mijn trainingschema dan ook wat moeten aanpassen naargelang hoe mijn spieren aanvoelen. Maar ik heb nog wel wat tijd natuurlijk (21/06).

Ik kijk alleszins al uit naar mijn eerste wedstrijdervaring !