De weg ligt open…

feb 242014
 
Share Button

Met wat schaamrood op de wangen doe ik hier opnieuw mijn intrede.

Geen nieuws is gelukkig wel goed nieuws. Even een korte samenvatting van de voorbije 3 weken. De pijn in mijn linkerzijde bleef aanhouden. Dokter nummer 3 bezocht die vermoedde dat het pijn was aan de dikke darm. Nodige onderzoek moeten laten uitvoeren maar gelukkig ok…het zou wel passeren. Dokter nummer 4 bezocht na aanhoudende last. Doorverwijzing naar specialist, echo=alles ok… Met 1 druk op mijn buik werd echter mijn pijnlijk plek gelokaliseerd. De diagnose werd gesteld: Ilio-Inguinal Nerve Entrapment Syndrom of simpelweg een geknelde zenuw tussen (de 3 lagen) van mijn buikspieren.

Vermoedelijk heeft het lopen hier toch iets mee te maken maar eigenlijk mijn eigen fout want ipv het ‘inwandelen’ begon ik altijd onmiddellijk met lopen.

Het is alsof mijn zenuw op het moment van het onderzoek terug op zijn plaats geduwd werd want vanaf dat moment is de pijn verdwenen.

Ondanks deze perikelen ben ik wel blijven lopen. No way dat ik dit zou laten vallen.

Het loopschema van week 11 zag er als volgt uit: 2 min. wandelen, 8 min. lopen, 3 min. wandelen, 8 min. lopen, 3min. wandelen, 6 min. wandelen. Locatie: Bourgoyen, het weer: straffe wind en regen, algemene toestand: doodmoe na slapeloze nacht maar toch heel erg tevreden over de prestatie.

De 2de loop van dit schema heb ik op de loopband volbracht (gezien opnieuw het vuile weer). Zweten dat ik gedaan heb, onverklaarbaar. Ik was ontgoocheld in mezelf en was op zoek naar verklaringen voor de mindere prestatie. Het was alsof ik bergen diende te verzetten… vreemd want de 1ste loop van dit schema viel nochtans goed mee. De laatstee 2 min. viel mij op dat er bij helling: 5 stond. Ik heb het dan verminderd naar 4 niet wetende dat het eigenlijk op 0 moest staan. Ik heb m.a.w. de hele tijd bergop gelopen. Ik ben klaar voor de marathon! 🙂

Ondertussen zijn we dus in week 12 beland: 2 min. wandelen, 8 min. lopen, 3 min. wandelen, 8 min. lopen, 3 min wandelen en 8 min. lopen.

Het wordt beetje bij beetje serieuzer :).

Ik heb ondertussen 2 collega’s kunnen warm maken die tijdens de week mee zullen gaan lopen!

Mijn 1ste uitdaging komt dichterbij: 5 km lopen op de Ekiden in Evergem op 1 mei 2014.

Feedback van de coach: alleszins geen gebrek aan motivatie de laatste 3 weken! M’n zus is op een paar weken tijd ‘loop-minded’ geworden. Welkom in de wondere wereld van het lopen 🙂