De weg ligt open…

jun 292015
 
Share Button

Het is al eventjes geleden dat ik mijn loopavonturen heb neergepend, ik vond/ik nam/ik had niet de tijd…

Ik kan wel op het hart drukken dat ik juist omwille van de drukte van afglopen maanden toch ben blijven lopen. Ik heb ondertussen mijn beste tijd neergezet op de ekiden in Evergem (26:48) en blijf me tevreden stemmen met mijn wekelijkse loopjes (2x/week).

Na de Ekiden is de prestatiedruk wat weggevallen en loop ik weer meer op het gemak, voor de fun.

Ik ben er nog meer van overtuigd om dit te blijven volhouden aangezien mijn bloedanalyse heeft aangetoond dat dit een natuurlijk middel is tegen mijn te hoge cholesterol.

Ongeveer een jaar geleden bleek dat ik met een veel te hoge cholesterol te zitten. Er werd mij toen een streng dieet aangeraden alsook beweging.

Streng dieet heb ik even kunnen volhouden maar helaas bleek dat ik dit spartaans regime nooit mijn hele leven zou kunnen volhouden. Mijn bloeduitslag was trouwens ook niet spectaculair verbeterd.

Ik heb vervolgens Arterin (Omega Pharma) geprobeerd wat wel een zeer goed resultaat gaf (na bloedanalyse).

Ik ben nu echter al een paar maand pilloos en ben gewoon blijven lopen (2 tot 3x/week). Vorige maand heb ik opnieuw mijn bloed laten controleren en ik dacht dat ik dit keer echt wel pilletjes zou voorgeschreven kregen maar wat bleek, ik had geen enkele afwijkende (cholesterol)waarde meer. De dokter was eerder verbaasd en vroeg of dit door het volgen van een dieet kwam. Ik heb hem met toch zekere trots kunnen zeggen dat de enige verklaring het lopen kon zijn.

Nog een goed nieuws bericht is dat ook Marco na een paar maand niet meer gelopen te hebben opnieuw met plezier zijn loopschoenen heeft aangetrokken.