De weg ligt open…

Over Sigrid

 
Share Button

foto Sigrid aan boom

Ik heb zelf gedurende een aantal jaren ‘gesukkeld’ met stemmingsstoornissen. Sinds midden 2012 ben ik stabiel.

Door dit mee te maken, door er veel over te lezen, door te blijven zoeken naar ‘oplossingen’, heb ik de afgelopen jaren veel kennis en inzichten verworven.

Het lopen en het stellen van doelen binnen het lopen heeft ervoor gezorgd dat ik – ondanks de stemmingsstoornissen – mijn studies goed heb kunnen afronden en een professioneel leven heb kunnen uitbouwen.

Vandaag heb ik er vertrouwen in dat ik de juiste weg naar een gelukkig leven ben ingeslagen. Het was lange tijd anders…

Nu ben ik er helemaal klaar voor om anderen te helpen om de zoektocht naar hun weg naar een gelukkig leven, te vergemakkelijken door hen – in de vorm van ‘runningcoaching’  – het lopen aan te leren  en door hen eventueel bijkomend- in de vorm van ‘lifestylecoaching’ –  ook bepaalde handvatten en tools aan te reiken die voor mij nuttig gebleken zijn.

Ik volgde in 2008 de opleiding tot runningtherapeut in Nederland bij de pioniers van runningtherapie in Nederland: de psychiater Bram Bakker en de fysiotherapeut Simon Van Woerkom.

De boodschap die ik via de ‘loop je gelukkig?!-community’ wil uitdragen is de volgende: ‘denk ook aan beweging/sporten ter voorkoming of (al dan niet aanvullende) behandeling van psychische klachten’.