Het is ook voor mij een aantal jaar geleden begonnen.

Qua sport stond ik een beetje stil. Ik wilde graag sporten maar had geen idee wat.

Tja de sportschool dan met toestellen en gewichten, niet onaardig maar ook niet aanstekelijk.

‘Ga een keer hardlopen’, zei een vriend tegen me en hij gaf me wat tips en richting. Ik mocht een sporthorloge lenen en hij gaf me een doel mee, ren onder een bepaalde hartslag (141 geloof ik).

Dat deed ik en wonderlijk genoeg ging er een wereld voor me open, mijn hoofd was zwaar leeg! Ik voelde me goed en helder en de dagen daarna sliep ik ook beter en na een tijdje verloor ik zelfs wat gewicht (dat was wel nodig).

Toen ik eenmaal begon met hardlopen ben ik niet meer gestopt.  Het hardloopvirus sloeg over en ik had mijn sport gevonden.

Zelfstudie was mijn start, youtube filmpjes kijken, blog en boeken lezen, zelf schema’s maken, blessures krijgen en daar weer van leren.

Ik ben daarna bij hardloopgroepen les gaan volgen en begon mee te doen met evenementen. Het mooiste dat ik daar ontdekte, was de eyeopener dat iedere hardloper hetzelfde is als je kijkt naar de inspanning die ze doen en dat maakt ons één, kijk maar naar de glimlachen op de gezichten als men over de finish is gekomen. Die ontdekking verrijkte mijn liefde voor de sport en mens nog meer.

Super, Michael, ik ben echt blij voor jou dat je het lopen ook ontdekt hebt!

Comments are disabled.